Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 18.05.2020–24.05.2020

Седмична прогноза за България 18.05.2020–24.05.2020

Днес облачността ще се задържи значителна, предимно средна и висока. На отделни места, главно в планинските райони ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува хладен въздух. Дневните температури слабо ще се понижат, но ще остане топло, с максимални температури между 24° и 29°.

През следващите 3-4 дни въздушният пренос ще бъде от изток и температурите постепенно ще се нормализират, но във вторник в по-голямата част от страната, с изключение на Черноморието, ще бъдат все още по-високи. Повишава се вероятността за превалявания в часовете след обяд и преди полунощ, но все още ще са на отделни места, главно в северозападната половина от страната.

В сряда и четвъртък вече на много места в страната ще има валежи, а и по-интензивни, възможни са и локални значителни количества, придружени и с гръмотевична дейност. В средата на седмицата ще започне и захлаждане, по-чувствително ще е в четвъртък и петък, когато вятърът ще стане североизточен.

В петък и през почивните дни също ще има превалявания, но с по-малка интензивност и обхват. В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите ще се повишат. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.