Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Юли започва с жега и слънце по морето

Юли започва с жега и слънце по морето

Тази година през юли се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за равнините е между 22° и 26°, за високите полета – между 18° и 21°, а за планините – между 6° и 13°.

Най-ниските минимални температури ще бъдат между 10° и 15°, а най-високите максимални – между 34° и 39°.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, по Черноморието и долината на р. Струма – между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските райони – от 70 до 120 л/кв.м.

В началото на юли ще бъде предимно слънчево, със сравнително високи температури, в повечето райони максималните ще са над 30 градуса, достигащи на места до 35-37.

Около средата и през втората половина от първото десетдневие над по-голямата част от страната също ще преобладава слънчево време, но на места в следобедните часове, главно в Западна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Температурите ще се понижат.

В края на първото и началото на второто десетдневие вероятността за валежи ще намалее. През повечето дни от второто десетдневие ще бъде предимно слънчево, с температури близки и малко по-ниски от обичайните. Краткотрайни следобедни превалявания се очакват в периода 12-14-и, към 16-и, в периода 18-20-и. Те ще бъдат неравномерно разпределени по обхват и интензивност.

През третото десетдневие вероятност за краткотрайни валежи има в началото, но тенденцията е след това температурите да се повишат и да се установи слънчево, сухо и горещо време. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.