Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Времето през ноември: Най-ниските температури ще са между -7 и -2 градуса

Времето през ноември: Най-ниските температури ще са между -7 и -2 градуса

Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около и под нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8°, за високите полета – между 3 и 5°, по Черноморието и долината на р. Струма – между 8 и 10°, в планинските райони — от минус 5 до 3°.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, в южните и планинските райони – между 60 и 90 л/кв.м.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 7 и минус 2°, по-високи по Черноморието, а най-високите - между 17 и 22°.

Ноември ще започне с предимно облачно и хладно време, на места със слаби превалявания от дъжд, в планините над 1500 м – от сняг. Към 3-4-ти температурите относително ще се повишат. Времето ще е предимно слънчево, в сутрешните часове на места в равнините ще има мъгла. През втората половина от периода облачността ще е значителна. На много места отново ще има валежи. Температурите относително ще се понижат.

През първите дни от второто десетдневие температурите ще бъдат близки, а през втората половина от периода и по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно време. Често ще има и валежи от дъжд, в планините – от сняг. Към 17-18-ти температурите значително ще се понижат и в Предбалкана и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

През третото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Валежите ще бъдат често явление. Относително повишение на температурите се очаква в средата на периода. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.