Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 6 март

Прогноза за България за 6 март

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за март.

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта облачността ще е значителна, но ще остане почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България от североизток, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Утре ще е предимно облачно, на места в източната половина от страната и в планините ще има слаби валежи от дъжд. С понижението на температурите преди обяд в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът постепенно ще отслабва и ще е до умерен в западната половина от страната от северозапад, а в източната – от североизток. Дневните температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3°-4° в Североизточна България до 11°-12° в южните райони.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.