Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 11.10.2021–17.10.2021

Седмична прогноза за България 11.10.2021–17.10.2021

Днес над страната ще преобладава облачно време. На много места, първо в Западна и Централна България, а до вечерта и на изток ще има валежи. Значителни ще са количествата главно в западните и централните части на Южна България. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, привечер в Северозападна България ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

До края на седмицата времето ще задържи студено за периода, предимно облачно и с валежи.

Във вторник в западната половина от страната вятърът постепенно ще се ориентира от север-северозапад и валежите ще намалеят и ще спрат. В източната половина вятърът ще остане североизточен и ще продължи да вали дъжд, като на места валежите ще са значителни. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните - между 11° и 16°.

В сряда и в Източна България вятърът ще стане от северозапад. Валежи ще има на малко места. Над по-голямата част от страната облачността ще е по-често значителна, но в отделни райони временно ще се разкъсва.

В четвъртък и петък южно от страната ще премине още един средиземноморски циклон. Отново се очакват повсеместни валежи, на места значителни. Ще духа вятър от изток-североизток, в Източна България временно силен. Температурите ще се понижат, повече в Западна и Централна България и в планинските райони, над 700-800 m дъждът ще преминава в сняг.

През почивните дни ще се задържи сравнително студено.

В събота валежите ще спират, облачността ще се разкъсва, но ще остане предимно значителна. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от север-северозапад.

В неделя вятърът ще отслабне. Вероятността за валежи е малка, ще има повече разкъсвания и временни намаления на облачността. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.