Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Предупредителен жълт код за силен вятър и сняг за 19 области на страната

Предупредителен жълт код за силен вятър и сняг за 19 области на страната

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен - жълт код, за 19 области на страната.

Жълтият код е за силен вятър и за валежи от сняг, а в западната част от Горнотракийската низина - от дъжд и сняг. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Сред тези 19 области с предупредителен жълт код за днес е и София. Очакваната снежна покривка е от 3 до 5 сантиметра в ниската част на софийското поле, до около 15-25 сантиметра в планините в близост до София. Ще духа и умерен северозападен вятър.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.