Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Времето от 1 до 15 декември 2021 г.

Времето от 1 до 15 декември 2021 г.

През този период се очаква средните температури да бъдат около нормата, а сумата на валежите - над нормата. През първата половина от декември динамиката на атмосферните процеси над Балканския полуостров ще е повишена и времето у нас ще е много динамично с чести валежи. Месецът ще започне с ветровито и сравнително студено време, без валежи.

На 2-3 декември с усилване на вятъра от югозапад температурите значително ще се повишат и ще бъдат по-високи от обичайните. Облачността ще е предимно значителна и на отделни места ще превали дъжд.

През периода 4-10 декември, под влияние на серия от средиземноморски циклони, преминаващи през страната или близо до нея ще се създаде валежна обстановка, като на много места валежите са значителни, ще има и дъжд, и сняг. Ще се образува нетрайна снежна покривка. През следващите дни до средата на месеца температурите ще се задържат близки до обичайните.

През първите дни от второто десетдневние отново ще има валежи от дъжд и сняг.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.