Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 9 декември

Прогноза за България за 9 декември

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца.

През нощта над почти цялата страна ще се изясни и вятърът ще стихне. Минималните температури ще са от минус 8-9° на места в Западна България и затворените котловини до 2-4° по морския бряг. Утре ще е предимно слънчево. На места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има мъгли. След обяд от запад ще се увеличава високата облачност, а до вечерта ще се вплътни и снижи. Ще духа слаб до умерен южен вятър и с него температурите ще започнат да се повишават. Максималните ще са от 3-4° в районите с по-трайни мъгли, до 12-13° на места в Източна България и северно от планините, където южният вятър ще е по-силен.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, предимно средна и висока ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен и силен югозападен вятър и с него температурите ще се повишат. Максималната на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места с мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на въздуха 10-13°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.