Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е начело на Европа по брой загинали в катастрофи за 2015 година

България е начело на Европа по брой загинали в катастрофи за 2015 годинаснимка: news.bg

Пътният участък с най-много катастрофи в страната е Бургас - Варна. Другите проблемни отсечки са Русе-Бяла, Пловдив-Асеновград и Казанлък-Стара Загора. Това каза по време на дискусия в Бургас Настимир Ананиев, председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията в 43-то Народно събрание, предаде БНР.

През 2015 година България е на първо място в Европа по брой на загинали при пътни произшествия. Високата скорост и отнетото предимство се сочат за най-големия убиец за 2015-та, каза Ананиев.

Статистиката сочи, че от 2013 година до 31 май тази година по пътя Бургас - Варна са станали 864 пътно-транспортни произшествия с 22 загинали и 198 ранени. За миналата година катастрофите са 238, с 9 загинали. От началото на тази година произшествията са 66 с един загинал и 12 ранени.

Според Областния управител на Бургас Вълчо Чолаков липсата на адекватни наказания, заниженият контрол и недостатъчните мерки на пътя водят до тежките произшествия.

Той предложи на председателя на комисията по транспорт в парламента Настимир Ананиев да се върне в парламента дебатът за по-адекватни наказания за шофьорите. / News.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.