Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Николай Ненчев получи обвинение заради договора за ремонт на МиГ-29

Николай Ненчевснимка: bgnes.comНиколай Ненчев

Военният министър в оставка Николай Ненчев се сдоби с обвинение от прокуратурата по повод сключения договор за ремонт на самолетите МиГ-29, предаде репортер на bTV.

Според държавното обвинение Ненчев е накърнил материалните интереси на фирма „МиГ” със сключването на договор с Полша за ремонт на двигателите на изтребителите.

Според държавното обвинение договорът с руската фирма за ремонт на самолетите е сключен доста отдавна – преди 2014 г. и до момента не е бил прекъснат.

От прокуратурата поясниха, че накърняването на финансовите интереси на „МиГ” е вторична част от обвинението, тъй като не е трябвало да бъде сключван нов договор с Полша без да бъде отменен старият и действащ с „МиГ”.

Към този момент сумата, за която става въпрос, не е ясна.

Военният министър в оставка се появи в столичното следствие със своя адвокат и лидер на ДСБ Радан Кънев. По думите му сумата, с която е ощетена фирмата, няма да бъде оповестена, тъй като те все още не са получили материалите по делото.

Връчиха ми обвинение, което не ме безпокои. Абсолютно съм сигурен, убеден съм във всичко онова, което съм правил през тези години. Това каза министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев на излизане от столичното следствие, където бе извикан на разпит, предаде репортер на БГНЕС.

Обвинението във връзка с договора с Полша „на мен ми е малко странно, дори да не кажа смешно, че съм накърнил, нарушил интересите на РСК МиГ”, твърди министърът в оставка.

На Николай Ненчев е наложена мярка подписка.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники