Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румяна Бъчварова: Имаме информация за няколко чужденци, готвели атентат

Румяна Бычвароваснимка: btvnovinite.bgРумяна Бычварова

По дипломатически път е получена информация за три-четири чуждестранни лица у нас, които вероятно подготвяли терористичен акт, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова в отговор на въпрос относно публикации в британската преса за готвено отмъщение след полицейската акция, успокоила мигрантския бунт в Харманли.

Лицата са в полезрението на службите и с тях се работи, заяви Бъчварова, която даде пресконференция в Харманли.   

България няма да изгражда нови бежански центрове, а три „кризисни площадки”. Те ще бъдат в близост до границата ни с Турция, коментира тя думите на новоизбрания вицепрезидент Илияна Йотова.

В ефира на bTV тази сутрин Йотова заяви, че срещу финансовата помощ от ЕС страната ни се е съгласила да изгради три нови бежански центъра от отворен тип. Освен това, по думите ѝ, европейската помощ е 112 млн. евро, а не 160 млн.

Не става въпрос за центрове, а за площадки, на които да бъдат разположени фургони и евентуално палатки. Тези площадки ще бъдат от затворен тип и ще са на подчинение на държавната агенция за бежанците (ДАБ), каза Бъчварова.

По отношение на европейската финансова помощ Бъчварова заяви, че става дума именно за 160 млн. евро, но сумата идва на траншове. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.