Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Снегът затвори пътищата в пет области и части от магистрали

Снегът затвори пътищата в пет области и части от магистрали

Тежкият снеговалеж доведе до затваряне на пътищата за всички видове автомобили в пет области. Това обяви пред Би Ти Ви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на извънредна пресконференция за състоянието на пътните настилки в страната.

Затворените за движение области са Силистра, Русе, Добрич, Разград и Шумен. Там на места видимостта е едва 10 метра и от Агенция "Пътна инфраструктура" са преценили, че най-безопасно ще бъде спирането на движението за всички превозни средства.

Част от магистрала "Тракия" също е затворена. Отсечката от Карнобат до Бургас е забранена за движение на всички видове превозни средства. Един от обходните маршрути – от Петолъчката до Бургас, също е затворен. Обстановката по магистрала "Хемус" е тежка и това е наложило спирането на движението по нея във варненска област.

Затоврени за движение за всички видове превозни средства са проходите "Върбишки", "Златишки", "Троянски", "Твърдишки" и "Петрохан". Използването на вериги е задължително за проходите "Пампорово", "Рожен" и "Превала".

Павлова уточни, че забраната за движение на камиони важи за цялата страна. Очаква се от обяд да бъдат пуснати тежкотоварните автомобили, но само в посока Гърция – от София до Кулата. / Дневник

Ако видите грешка изберете текста и натиснете Ctrl + Enter
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови