Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Шестима ранени при авария в "Арсенал", един от тях тежко

Шестима ранени при авария в "Арсенал", един от тях тежкоснимка: bgnes.com

Авария в "Арсенал" прати шестима работници в болница, един от тях е сериозно пострадал, предаде кореспондентът на БГНЕС от Казанлък.

Инцидентът стана тази сутрин, няколко минути след 9 часа в цех 120 на завод 3 в „Арсенал“.

Шестима души са пострадали. Всичките мъже и са откарани са в Спешния център на Казанлък.

Единият от пострадалите е в по-тежко състояние, но без опасност за живота. Останалите мъже са с различни повърхностни наранявания.

Пострадалите са на възраст от 23 до 60 години. От ръководството на оръжейницата заявиха, че пострадалите са: Димитър Д., Михаил Б., Десислав И. Георги Г. и Румен П. Митко С. Най-тежко е пострадал 23-годишният Димитър Д.

Причините за локалното запалване се изясняват. Няма опасност за разрастване на аварията.

Това не е първият инцидент в оръжейницата в Казанлък. За жалост през годините такива се случват често и то с трагичен край. БГНЕС припомня, че в средата на март месец тази година 27-годишен служител на „Арсенал” загина, а друг с десет годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на „Арсенал” април 2016 г.

В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4 на "Арсенал "АД, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник.

На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата.

На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

„Арсенал” АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.