Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Задържаха трима чужди граждани на отговорни постове в "Арсенал" АД

Задържаха трима чужди граждани на отговорни постове в "Арсенал" АД

Трима чужди граждани, заемали отговорни позиции в "Арсенал" АД, са задържани от криминалисти на ОДМВР - Стара Загора. Разследването е проведено с участието на Териториалната дирекция "Национална сигурност" – Стара Загора; за успешната реализация е оказано съдействие от ГКПП- Кулата.

Специализираната операция е проведена след подаден на 3 октомври т.г. сигнал за установена липса на конкретни изделия от "Арсенал" АД - Казанлък и документи, относими към тях – информация изключително чувствителна за фирмата и представляваща интерес за български или чужди конкурентни фирми.

В рамките на разследването са разпитани свидетели, установено е, че в завода, със сключени трудови договори, са работили 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка – на 59 години, и 60-годишен гражданин на Русия.

Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството. Тримата са били в неплатен отпуск до 17.09.2021 г., след което не са се явили на работа.

Установено е, че са се придвижвали с леки автомобили, справка за задграничните им пътувания показала, че те са влезли в страната на 02.10.2021 г., били са в Казанлък и са тръгнали обратно. С цел предотвратяване напускането им от страната, до ГДГП е изпратено искане за щателна проверка.

На 05.10.2021 г. тримата чужденци и автомобилите им били засечени на ГКПП "Кулата" и въз основа на писмена информация от РУ - Казанлък, са задържани за срок до 24 часа на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от ЗМВР.

При извършени процесуално-следствени действия в автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с предмета на доказване по досъдебното производство. Изготвени са постановления за принудително довеждане на лицата, предстои да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и привличането им в качеството им на обвиняеми.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Стара Загора. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.