Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

17 души са задържани при спецоперацията срещу най-голямата престъпна група за трафик на мигранти

Иван ГешевИван Гешев

17 души са задържани при операцията срещу най-голямата група за трафик на мигранти, съобщи зам.главният прокурор Иван Гешев.

Те са от всички звена на канала - някои са набирали кандидати за мигранти в чужбина, други са ги превеждали през границата с Турция, трети са ги посрещали от българската страна, четвърти са ги транспортирали. След това афганистанци и иракчани са настанявани на квартира в циганските махали в София, а после са ивеждани през границата със Сърбия към Западна Европа. Плащането е ставало по метода "хавала" (или хауала - б.р.), уточни Гешев.

Има данни, че гранични полицаи са участвали в престъпната група за трафик на мигранти. На въпрос дали има намесени гранични полицаи, Гешев обясни, че такива данни по делото има и по тях се работи. „Няма какво да си зариваме главата, че тази дейност няма как да стане без съдействието и логистиката на държавни служители. Това е истината. Да, такива групи се подпомагат от държавни служители най-вероятно срещу заплащане. Доколко и дали по този случай ще докажем такива хора, е въпрос на време“, посочи той.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.