Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Служители на ОДМВР-Бургас предотвратиха разпространението на приблизително 76 кг кокаин

Служители на ОДМВР-Бургас предотвратиха разпространението на приблизително 76 кг кокаинснимка: bnt.bg

Подробности по осъщественото разследване, довело до откриването и задържането на голямото количество дрога, оповестиха директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Калоян Калоянов и Георги Чинев, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.

Операцията е проведена на 18 август т.г. При претърсване на складово помещение на ул. „Индустриална” са открити 76 кг кокаин, разпределени в 4 кашона, които са съставлявали част от пратка, пристигнала на 29.07.2019 г. от Р. Еквадор през Италия в Пристанище Бургас. Получател е бил българско търговско дружество. Общото количество на получените плодове е 20 626 кашона, разпределени в 19 контейнера.

По случая е извършен оглед на местопроизшествие, проведени са разпити на множество свидетели и са назначени физико-химически експертизи на иззетото наркотично вещество.

Старши комисар Калоянов уточни, че наркотиците са били поставени в пакети, обвити с оловно фолио, което е затруднило визуализацията им при граничния и митнически контрол. По думите му стойността на откритото наркотично вещество е над 5 000 000 (пет милиона) лв., разследването по делото ще продължи и на територията на цялата страна, тъй като търговското дружество – получател в страната ни, притежава подобни складове и в София, Варна и Пловдив.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники