Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Течен метаамфетамин за 10 млн.лв. е открит на Летище София, задържан е получателят

Течен метаамфетамин за 10 млн.лв. е открит на Летище София, задържан е получателят

Задържан е получателят на пратката с метамфетамин за над 10 млн. лв., която бе установена на Летище София при проверка. Това заявиха на брифинг от Агенция „Митници“.

Пратката е пристигала от Мексико и е била разположена в шишета с течна ванилия, като метамфетаминът е готов за консумация, а на черния пазар неговата цена може да достигне и 40 млн. лв.

Количеството на течния метамфетамин е било 450 литра. Установен е бил не по сигнал, а при проверка. Има само един по-фрапантен случай от този. Той е отпреди половин година, когато в Австралия е било задържано количество от 540 литра, стана ясно от брифинга.

Издирват се евентуални съучастници на получателя, претърсени са няколко адреса в средната част на България. Иззети са лаптопи и телефони.

На арестувания е повдигнато обвинения, а предвиденото от закона наказание за него е от 10 до 15 г. затвор и глоба от 100 до 200 000 лева. / бТВ

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.