Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Правителството отпуска 200 000 лева помощ на Албания

Правителството отпуска 200 000 лева помощ на Албания

Министерството на външните работи на Република България ще отпусне спешна хуманитарна финансова помощ от 200 000 лева на Република Албания за преодоляване на щетите от опустошителното земетресение. Средствата са в рамките на бюджета, определен за помощ за развитие, и ще бъдат одобрени на утрешното заседание на Министерския съвет.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с и.д. министър на външните работи на Република Гент Цакай, който от името на премиера Еди Рама и от свое име изказа своите най-искрени благодарности към премиера Бойко Борисов и към българския народ да съболезнованията и изразената готовност за помощ. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Цакай информира министър Захариева за организацията и хода на спасителните операции и благодари още веднъж за финансовата помощ от страна на България и за готовността спасителни екипи на МВР да се включат на място в издирването на затрупани хора.

По разпореждане на министър Захариева в посолството ни в Тирана е сформиран кризисен щаб, дипломатите ни са в непрекъсната координация с останалите мисии на ЕС в страната, както и с колегите от албанското Министерство на външните работи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови