Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Разбиха наркогрупа, в която участвали и полицаи

Разбиха наркогрупа, в която участвали и полицаи

Разбита е група за разпространение на наркотици, в която са участвали и двама полицаи. Групата е действала от 2017 година в София, в град Нови искър и в селата Мировяне, Доброславци и Требич.

Говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева обяви каква е била ролята на задържаните двама униформени, които са старши инспектори от столичното Второ РПУ:

“Те арестували посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане. Единият от служителите на МВР е пренасял наркотични вещества в патрулния автомобил по време на изпълнение на служебните си задължения“.

Има подозрения, че и други служтели на МВР са съпричастни към групата, допълни заместник-директорът на ГДБОП Любомир Янев.

Извършени са претърсвания и изземвания на 18 адреса и 10 автомобила. Намерени и иззети са голямо количества марухуана и амфетамини на малки дози, готови за разпространение, каза Сийка Милева.

„Наркотичните вещества са намерени на различни места в обитаваните от обвиняемите жилища. На всички е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, с цел разпространение на наркотични вещества. Като по отношение на 8 от лицата Специализиран наказателен съд е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“. На един от тях е определена мярка за неотклонение – парична гаранция, а другият участник от групата е обявен за общодържавно издирване. Като предстои издаването на европейска заповед за арест“, допълни още Сийка Милева.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники