Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Антикорупционната комисия иска отнемане на имущество за над 2.7 млн. лв.

Сотир Цацаровснимка: dnevnik.bgСотир Цацаров

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е взела решение да внесе в 6 иска за отнемане на незаконно имущество на обща стройност над 2.7 млн. лв. Исковете ще бъдат внесени в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество след образувани производства, съобщават от комисията на сайта си.

Решението е взето на редовно заседание на КПКОНПИ и е първото публично обявено, откакто Сотир Цацаров застана начело на комисията в края на декември м.г.

Проверките са започнати след получени уведомления за привличане на лицата в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, избягване плащането на данъци в особено големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол, участие в организирана престъпна група за трафик на хора и имотна измама.

С решенията на антикорупционната комисия се иска от компетентните съдилища отнемане на имущество, придобито от шестте проверявани и свързаните с тях лица, на обща стойност 2 734 454.86 лв., включително 27 недвижими имота и 4 автомобила. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.