Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Агресивен руснак избяга от психото в Ловеч, спряха го със стоп патрони

Агресивен руснак избяга от психото в Ловеч, спряха го със стоп патрониснимка: 24chasa.bg

Руски гражданин, настанен за лечение в Държавната психиатрична болница в Ловеч, избяга от там вчера по обяд. Първо за беглеца сигнализирали в полицията от здравното заведение около 13.30 часа. Обяснили, че при смяна на персонала и отваряне на желязната врата, 42-годишният пациент ударил фелдшера, изблъскал го и хукнал навън, после прескочил оградата.

Половин час по-късно охранители на крепостта "Хисаря" алармирали, че сред руините се разхожда гол мъж и се държи агресивно с тях.

Автопатрул на РУ-Ловеч бил изпратен на място, униформените приканили болния да се облече и да представи своите документи за самоличност. Въпреки направените разпореждания той не реагирал, вместо това опитал внезапно да нападне един от полицейските служители, който успял да се отдръпне. Тогава нападнал другия полицай и го ударил няколко пъти по главата. Посегнал да издърпа и служебното му оръжие. Отново пробвали да го озаптят с палка, но той продължил да напада и пак опитал да отнеме служебното оръжие на ударения полицай. Колегата му бил принуден да простреля със стоп патрон вилнеещия луд в хълбока.

Раненият бил откаран в болница в Плевен, където е опериран и е без опасност за живота. Пострадалият полицай също е в болница с леки наранявания.

Мъжът е гражданин на Руската федерация, служил е в редовете на руската армия, но има и български документи за самоличност. В ловешката психоболницата бил настанен преди шест години, препратен от дом в Елхово, тъй като бил с твърде агресивно поведение. Затова със съдебно решение той е под пълно запрещение. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.