Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Доживотен затвор без право на замяна по делото “Сарафово”

Доживотен затвор без право на замяна по делото “Сарафово”

Доживотен затвор без право на замяна за атентаторите от летище “Сарафово”. Присъдата бе произнесена от Специализирания наказателен съд, предаде репортер на БГНЕС.

Съдията Аделина Иванова съобщи, че подсъдимите по делото за атентата – Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, ще платят и граждански искове за неимуществени вреди.

Специализираният съд определи двамата подсъдими да излежат доживотната присъда при специален режим.

Решението не е окончателно и може да се обжалва в двуседмичен срок пред апелативен съд.

Прокурорът по делото Евгения Щъркелова заяви след края на заседанието, че е очаквана присъда, която отговаря на съответното престъпление. „Присъдата е спрямо лица, които са обявени за издирване. Дали ще бъде изтърпяна или е въпрос, който тепърва трябва да бъде развит. Лицата продължават да бъдат издирвани по канала на Интерпол и дали ще изтърпят присъдата е резултат от издирването“, поясни тя.

Защитникът на пострадалата от атентата екскурзоводка Данка Иванова – Ивелин Димитров, заяви че това нe e cпрaвeдливa приcъдa, нитo пo oтнoшeниe нa мяркaтa зa нaкaзaниe, нитo пo oтнoшeниe нa иcкoвeтe. Тoвa e eднa дeклaрaтивнa приcъдa, кoятo нямa дa бъдe изпълнeнa. Той съобщи, че няма да обжалва решението за гражданския иск за неимуществени вреди в размер на 100 000 лева.

Адвокатът съобщи още, че неговата клиентка все още не е се е възстановила, има проблеми със слуха, двете тъпанчета са били спукани. Шокът остава, вече не работи като екскурзовод.

Служебният защитник на подсъдимия Хасан Ел Хадж Хасан – Жанет Желязкова коментира решението, че присъдата за никого не е изненада, но има 15 дни да се реши дали да обжалва. „Това, че нямам контакт с клиента, не значи че не мога да обжалвам“, заяви тя. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.