Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Издирван за 2 убийства руски мафиот заловен в София с фалшив израелски паспорт

Издирван за 2 убийства руски мафиот заловен в София с фалшив израелски паспорт

Издирван от Русия за 2 гангстерски убийства в град Казан вече 3 месеца е в столичен арест и чака екстрадиция в родината си, научи “24 часа”.

Това е 47-годишният Владислав Мухин, който е член на т. нар. банда на Федя с лидер Фердинант Юсупов. Според прокуратурата в Русия групировката е ликвидирала бизнесмени и свои конкуренти в престъпния свят, а Мухин е сочен за физически убиец на две от жертвите (кои са те и защо са убити виж по-долу - б.р.). В Русия го издирват от 1998 г., а от 2014 г. - и по света, с червена бюлетина на Интерпол.

На 27 август късно вечерта на летище София каца самолет от Тел Авив. Един от пътниците подава паспорта си на граничните полицаи. Документът е издаден от Израел и на снимката е мъжът, който се легитимира с него като гражданин на държавата. Полицаите обаче решават да направят справка, защото документът изглежда съмнителен. Оказва се фалшив.

“Израелецът” е задържан и започват проверки за самоличността му. Оказва се, че е руският гражданин Владислав Мухин, роден в град Казан и обявен за международно издирване заради убийства по искане на Интерпол-Москва.

Мухин е задържан първо по Закона за МВР, а после и от съда за срок от 40 дни. До Русия е изпратена информация, че издирваният е арестуван у нас.

На 23 септември, в срока на 40-дневното задържане, в Министерството на правосъдието получават молба за екстрадицията му от заместник генералния прокурор на Руската федерация. Приложени са документи с доказателства, че Мухин се разследва от специален отдел за тежки дела в Следствения комитет на Руската федерация, както и снимки и отпечатъците му, които съвпадат с тези на МВР при проверката на самоличността му.

След ареста му в България той е отказал да бъде екстрадиран в родината си. Продължава да твърди, че не е издирваният от Русия за убийства и участие в престъпна банда. Отпечатъците му, снети у нас, които съвпадат напълно с тези, изпратени от Русия, обаче го опровергават.

От 19 ноември т.г. има и съдебно решение за екстрадицията на Владислав Мухин, която обаче може да се обжалва, показа справка на “24 часа”

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.