Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

7 полицаи от Пловдив, начело с техен шеф, арестувани за тежки престъпления

7 полицаи от Пловдив, начело с техен шеф, арестувани за тежки престъпленияснимка: btvnovinite.bg

Седем полицаи от Трето РУ в Пловдив, начело с техния шеф Самуил Хаджиев са задържани за извършване на тежки престъпления.

"Злоупотребявали са със служебното си положение и са прикривали други лица, извършили престъпления", уточни окръжният прокурор Румен Попов. По думите му разработката срещу седмината е била от шест месеца.

"Касае се за досъдебно производство. Предмет на разследването са тежки криминални престъпления и такива срещу правосъдието от длъжностни лица", посочи Попов.

Той повтори, че от половин година е планирана акцията и е трябвало да стартира през месец май, без да се съобразява с това дали има служебен кабинет или предстоящи избори.

"Прокуратурата не се занимава с политика", каза Попов. Той отрече да има претърсвания и във Второ РУ в Пловдив. "Не свързвайте нашето досъдебно производство с политически инсинуации", каза прокурорът.

По думите му пловдивската полиция, начело с нейното ръководство работи добре и оказва пълно съдействие.

На място пристигнаха и служебният вътрешен министър Бойко Рашков и директорът на „Вътрешна сигурност“ ст. комисар Стефчо Банков.

Задържани са общо 12 души – седем полицаи и петима цивилни, уточни Рашков. Той отказа да изнесе повече подробности около операцията, за да не пречи на разследването.

Издриват се още петима души, обяви шефът на „Вътрешна сигурност“.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.