Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Намериха мястото на падане на МиГ-29, не и черната кутия

Намериха мястото на падане на МиГ-29, не и черната кутияснимка: .24chasa.bg

Ако беше катапултирал, майор Валентин Терзиев щеше да е спасен. Това каза на брифинг на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов във връзка с издирването на останките на падналия изтребител МиГ 29 на 9 юни край Шабла.

При подновената днес операция е станало ясно точното място на падане на самолета. По думите на контраадмирала, машината се е разбила на хиляди парчета.

Диаметърът на търсене е много голям - 1 кв. км. на дълбочина 70 метра. “Сами разбирате колко е трудно търсенето”, заяви Михайлов.

В предишната операция водолазите са открили стотици "контакти", нито един отях, обаче не е от падналия МиГ-29, пилотиран от майор Валентин Терзиев.

Днес са открити останки от самолета - част от колесника и част от двигателя.

“За съжаление останките са разпръснати на голяма площ на морското дъно, изключително раздробени и разтрошени, така че надеждите да намерим по-голяма останала част от самолета или намираща се в някоя от тях черна кутия се опровергаха”, разказа контраадмирал Михайлов. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники