Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Двойно повече стават чартърните полети от Русия до Бургас през предстоящия летен сезон

Тонко ФотевТонко Фотев

Два пъти се увеличават чартърните полети от Русия до Бургас това лято. Това каза за Радио „Фокус“-Бургас Тонко Фотев, почетен консул на Руската федерация в Бургас във връзка с очакванията за ръст на туристите през летния сезон.

„Два пъти се увеличават рейсовете от Русия за Бургас през тази година в сравнение с година по-рано. Така е договорено, да се извършват 28 рейса между различни руски градове до бургаското летище. Всички тези данни и всички прогнози сочат, че трябва да очакваме ръст на туристите от Русия“, заяви почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев.

До миналата година в рамките на една седмица са се изпълнявали по 14 полета до морския град. От гледна точка на сигурността за туристите по българското Черноморие Фотев коментира, че има компетентни органи, които трябва да осигурят спокойствието на туристите.

„Руските туристи и граждани много често търсят съдействие от нас. За тези близо 13 години, откакто съществува консулството в Бургас, са преминали над 50 000 български и руски граждани. Поводите, за които ни търсят обикновено, са негативни. Отнасят се за случаи, когато има извършено спрямо тях престъпление, когато са измамени. Не са редки случаите, когато руските граждани купуват на зелено апартаменти, след това остават излъгани. Апартаментът е заложен някъде и трябва да платят втори път, за да могат да си осигурят жилище, което веднъж вече са купили. Има много такива случаи. Много сигнали са подадени до Прокуратурата, до ОДМВР-Бургас“, отбеляза Тонко Фотев.

Руските граждани отдавна не са задължени да се регистрират в консулството, когато живеят постоянно или временно в Бургас. „През миналата година при 3 случая сме оказали разясняване и съдействие в обредния комплекс за встъпване в брак на руски граждани в Бургас“, уточни почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники