Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Летище Бургас продължава разширението си

Летище Бургас продължава разширението си

Летище Бургас ще увеличи зоната за регистрация и зоната за проверка за сигурност, за да поеме растящия трафик каза директорът Георги Чипилски.

Летището вече прави ремонт тази година. Завърши рехабилитацията на пътека за рулиране Алфа и направи ремонт на пистата за излитане и кацане и други пътеки за рулиране.

Освен това стартира и "ще приключи скоро" проекта за обновяване на светлинната система на летище Бургас, каза Чипилски в интервюто за Александър Богоявленски от Авиошоу по Bulgaria ON AIR.

„Възнамеряваме в следващите години да продължим с инфраструктурното развитие на перона. Може би ще изградим ново разположение на стоянките, с разширение. Тези проекти стартират като дизайн още следващата година”.

По данни на летищния оператор за 2016 летище Бургас е обслужило 2,88 млн пътници, а Варна – 1,69 млн.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.