Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бургас: Комплексът Парк „Арена ОЗК“ ще бъде официално открит на 11 май

Бургас: Комплексът Парк „Арена ОЗК“ ще бъде официално открит на 11 май

На 11 май от 16.00 часа в комплекс „Славейков“ ще бъде открит най-модерният плувен комплекс в страната Парк „Арена ОЗК“ – Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Събитието съвпада с началото на квалификациите за Европейското първенство по водна топка за юноши, родени през 1999 година. Срещите започват в същия ден от 18.30 часа и ще се проведат на плувния басейн в комплекса. Първият мач е между отборите на България и Холандия.

Изграждането на Парк „Арена ОЗК“ е поредната стъпка на Община Бургас за развитието на спортната инфраструктура в града и осигуряването на добри условия както за спортно-тренировъчна дейност, така и за практикуване на спорт в свободното време.

Комплексът разполага с басейн с олимпийски размери. С дълбочината си от 2 до 3 метра и дължина от 50 метра, той отговаря на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. В него може да се провеждат състезания от най-висок ранг по плуване, водна топка и синхронно плуване.

В останалата си част комплексът разполага с тенис кортове, спортно игрище с три терена, фитнес зала с най-нови уреди - Tehno Gym. На разположение на посетителите има парна баня и сауна, както и зона за отдих с възможност за занимания на открито - йога, аеробика, каланетика и футбол, танци и други.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.