Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бургазлии в акция: Гонят от плажа голи и по монокини

Бургазлии в акция: Гонят от плажа голи и по монокиниснимка: btvnovinite.bg

Акция за забрана за ходенето на плаж без бански или по монокини тръгна в Бургас. Дръзналите да покажат тела на пясъка или в морето развращавали подрастващите и рушали добрите нрави и етични норми в обществото. С тези мотиви тръгна подписка, организирана от местна гражданска инициатива "Не на голите на плажа", която ще бъде внесена в общината и в общинския съвет. 400 души вече са се разписали в нея и се разраства с още два пункта на главната "Александровска" до пл. "Тройката" и до Експоцентър "Флората".

В подписката се настоява общината по-строго да прилага Наредбата за обществен ред и сигурност с въвеждане на парични глоби на дръзналите да покажат голотиите си на пясъка или в морето. На ивицата в Бургас да се поставят указателни табели за забрана на голото плажуване, на ексхибиционисти и мастурбиращи като за нарушителите да се подава сигнал на горещ телефон за налагане на глоби, се иска в подписката. Иницаторите дават пример с развитите европейски държави, където глобите за плажуващи без бански и по монокини на публични плажове били между 120 и 300 евро.

В Бургас глобяват от 100 до 300 лв за разхождане на куче по плажа, но за разхождане гол - не, казват целомъдрени бургазлии. И препоръчват да се обособи зона за нудисти, която да е отдалечена от градския плаж, оградена плътно и с указателни табели, че зад нея има голи хора.

Подобна акция, организирана от пастори в Бургас, имаше преди години, но остана без последствия след като местната власт отказа да ограничава правата на нудистите. Исканията тогава бяха стигнали още по-далеч - да се глобяват и голи до кръста мъже или жени по бански, разхождащи се по централните улици в града. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники