Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Стотици роми окупираха общината в Бургас, искат да им пуснат водата

Стотици роми окупираха общината в Бургас, искат да им пуснат водатаснимка: 24chasa.bg

Над 250 жители на ромската махала в бургаския квартал "Победа" окупираха сградата на общината. Те протестират, че вече над месец са без вода. "Вижте ни колко сме мръсни" и "В квартала живеят над 1000 деца", скандират протестиращите. Част от тях заплашват, че няма да излязат на работа и да почистват улиците на града по празниците.

Кметът Димитър Николов излезе при протестиращите роми, но заяви, че няма да допусне размирици и няма да се огъне пред натиска. Мога да съдействам да си извадят партиди за водомери, но водата, която е изразходвана, трябва да се плати, бе категоричен Николов.

Ромската махала е без вода заради неплатени сметки към ВиК за над 100 000 лв.

"Няма да допусна напрежение в града, не искам да се говорят крайни призиви. Всички граждани на България са длъжни да спазват правилата и законите, те важат за всички. Аз като кмет гарантирам всеки да спазва закона. Призивите ви за оставка на ръководството на ВиК не мога да ги приема, дружеството е държавно. От ВиК ми съобщиха, че има подробен списък с абонати, които са ползвали вода без да платят. Една част от тях са започнали да плащат, други са отказали и заради това е спряно водоподаването на някои от тези улици. Напрежението няма да ме уплаши, познавате ме много добре. Не съм кмет от два дни, всичко е минало през мен -и терористични актове и пожари и протести. И при вас съм идвал. Всеки гражданин е длъжен да спазва правилата. Трябва и вие да приемете това. С протести пред моя кабинет и викове "Оставка" нищо няма да се промени", каза Николов. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники