Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кметът Николов обсъди възможностите за сътрудничество с посланика на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа

Кметът Николов обсъди възможностите за сътрудничество с посланика на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа

Възможностите за сътрудничество в областта на образованието, новите технологии и икономиката обсъдиха кметът на Бургас Димитър Николов и посланика на САЩ в България Н.Пр. г-жа Херо Мустафа. Това бе първата официална визита на дипломатът в Бургас.

Поводът за посещението на Н.Пр. Херо Мустафа в Бургас бе откриването на Американска бизнес академия за дами в Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров".
Тя е част от новата глобална програма AWE (Академия за жени предприемачи).

"Радвам се, че съм тук в този чудесен град Бургас за стартиране на американска бизнес академия за дами. Имам голяма надежда, че този проект ще промени живота на дамите, които участват в него", заяви посланикът.
"Решихме да започне тази инициатива в Бургас заради силния дух на Бургас и духа на предприемачеството, който смятам, че живее тук в Бургас", допълни дипломатът.

"Голяма привилегия е, че тази перспективна и амбициозна академия стартира именно тук, в Бургас. Има един човек, който е виновник за това, и на когото трябва да благодарим. Това е посланик Херо Мустафа. Без нейното участие нямаше как Бургас да се включи активно в тази мрежа. За да надградим тази наша амбиция, ние искаме да заявим, че сме готови да кандидатстваме на по-голям форум. По този начин ще рекламираме региона и града", каза кметът Димитър Николов. Той допълни, че Община Бургас ще се включи във финансирането на бизнес проектите на участничките в академията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.