Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Северният обход извежда от Бургас транзита към Слънчев бряг и помага на бизнеса в района на Пети километър

Северният обход извежда от Бургас транзита към Слънчев бряг и помага на бизнеса в района на Пети километър

С пълно мнозинство общинските съветници в Бургас подкрепиха докладната записка от кмета Димитър Николов за изграждането на Северния обход на областния град. Заради важността й, тя бе изтеглена като първа точка в дневния ред на днешното заседание на местния парламент.

"Това е изключително важен не само за Бургас проект, тъй като с него ще се изведе голяма част от транзитния трафик, който замърсява въздуха и амортизира градската ни инфраструктура, но и за всички пътуващи от магистрала "Тракия" към Слънчев бряг и прибиращите се оттам в посока София. Освен това Северният обход дава възможност за развитие на Бургас в западна посока с търговско-индустриални дейности. Чрез обхода и локалите ще дадем възможност за старт на нови бизнес начинания. Парите са осигурени от държавата, фирмата е избрана от АПИ и с днешното решение на бургаските общински съветници вече няма пречки проектът да стартира", каза кметът Димитър Николов.

Бургас вече си има Южен обход, който извежда от града транзитния трафик за Южното Черноморие през Пътен възел Запад - обновената ул. "Крайезерна" - Пътен възел Юг. Сега предстои по същия начин да бъде отклонен от града транзитът за курортен комплекс Слънчев бряг и Северното Черноморие.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.