Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кмет и министър дадоха старт на строително-монтажните работи за модернизация на рибарското пристанище в Несебър

Кмет и министър дадоха старт на строително-монтажните работи за модернизация на рибарското пристанище в Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров и министърът на земеделието и храните Десислава Танева дадоха старт на строително-монтажните работи за модернизация на Рибарското пристанище „Северна буна – Несебър“. Проектът е на стойност 7 489 221.53 лв. без ДДС. Той предвижда оптимизиране на капацитета на съществуващото пристанище, като се осигури подобряване на условията за улов, разтоварване и първа продажба на риба.

„Този важен за жителите на Несебър проект е плод на дългогодишен труд, добра комуникация и синхрон между общинската и държавната администрация.“, заяви по време на официалния старт кметът Николай Димитров.

Кметът Николай Димитров информира, че модернизацията на порта ще се извършва под непрекъснато археологическо наблюдение и с грижа за културно-историческото наследство на Несебър, като град под егидата на ЮНЕСКО.

„Радвам се, че съм част от подкрепата, която бе оказана на Несебър от страна на държавата за изграждане на модерно европейско пристанище. Искам да поздравя кмета и неговия екип за работата, която свършиха, за да се стигне до одобрение на този проект. Надявам се той да даде сигурност и устойчивост на рибарската общност.“, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева и пожела успешна реализация на проекта и добър летен сезон.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.