Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кметовете Иван Тотев и Андрий Садовий подписаха побратимяването на Пловдив и украинския град Лвов

Кметовете Иван Тотев и Андрий Садовий подписаха побратимяването на Пловдив и украинския град Лвов

Точно в 12 часа днес в Лвов бе подписано Споразумение за сътрудничество между град Пловдив и украинския град. Подписите под документа за побратимяване поставиха кметът на Пловдив инж.Иван Тотев и кметът на Лвов Андрий Садовий, който е и председател на Общинския съвет.

Целта на подписването на днешното споразумение е да бъдат поставени основите на едно по-тясно регионално сътрудничество във всички сфери като израз на подкрепата и приятелските взаимоотношения по пътя на Украйна към присъединяване към Европейския съюз. В рамките на проведените предварителни разговори и осъществени срещи по време на визитата бяха затвърдени общите цели и приоритети в програмите за управление на двете общини, както и многобройните сходства между Пловдив и Лвов.

„Убеден съм, че първата крачка трябва да бъде направена от администрациите. След нея се дава път на културния обмен, след който винаги идва и бизнеса“, каза кметът инж. Иван Тотев. „Пловдив има богат опит и постигна много в последните 10 години след приемането ни в Европейския съюз. От всичко, което видях, аз съм твърдо убеден, че Лвов има целия потенциал да се развива още по успешно, за да се затвърди като център за култура, туризъм и инвестиции на европейско ниво. Ние сме готови да окажем пълна подкрепа, да споделим своя опит и да работим заедно в името на просперитета на двата града. Намерихме много общи допирни точки и набелязахме конкретните първи стъпки, които ще бъдат реализирани още до края на тази година“, заяви кметът на Пловдив. След размяната на протоколните подаръци, всички присъстващи от българска и украинска страна си направиха обща снимка за спомен.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.