Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Старинен Пловдив е първият български кандидат за Знака за европейско наследство

Старинен Пловдив е първият български кандидат за Знака за европейско наследствоснимка: bnr.bg

Старинен Пловдив е първият български кандидат за Знака за европейско наследство, съобщиха от пресцентъра на общината.

През 2017 година 25 обекта от 19 държави кандидатстват за Знака за европейско наследство, сред тях е и Старият град на Пловдив. Проектът е подготвен от община Пловдив, а номинацията е направена от Министерството на културата.

Старинен Пловдив е първият български обект, който участва в инициативата на Европейския съюз, която бе утвърдена от Европейския парламент и Съвета през 2011 г. Знакът за европейско наследство е инициатива на Европейския съюз, която цели да повиши осведомеността за места и обекти, изиграли значителна роля в историята и културата на Европа и в изграждането на Съюза.

В момента тече процедурата по оценка на кандидатурите, като се очаква резултатите да бъдат обявени от Европейската комисия в началото на следващата година. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.