Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

С изграждането на втори Аспарухов мост и още два проекта ще бъдат решени проблемите на Варна с трафика

С изграждането на втори Аспарухов мост и още два проекта ще бъдат решени проблемите на Варна с трафика

Проблемите с трафика на Варна ще се решат с изграждането на втори Аспарухов мост, разширяването на бул. "Васил Левски" и направата на пробив на бул. "Сливница", казаха днес по БНТ кметът на града Иван Портних и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Разширяването на бул. "Васил Левски" започна през уикенда, като първата копка беше направена от премиера Бойко Борисов. Очакванията са работата да приключи след година.

В напреднала фаза е и проектът за пробива на "Сливница", но вторият Аспарухов мост за момента "е само една чертичка в Подробния устройствен план", поясни Портних. "Преди да се пристъпи към изграждането на съоръжението, трябва да се минат много процедури", каза кметът на Варна.

Той допълни, че вторият мост ще се намира западно от сегашния. Министър Нанков пък уточни, че ремонтът на съществуващия Аспарухов мост ще приключи до края на следващата година.

Иван Портних подчерта, че за две години във Варна са ремонтирани почти всички основни булеварди. С пари по европроект ще се преасфалтират и последните шест от програма на общината. След това, акцентът щял да бъде насочен към малките квартални улички. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.