Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Официално: Синя зона във Варна и през почивните дни, билетът става 1,60 лв.

Официално: Синя зона във Варна и през почивните дни, билетът става 1,60 лв.

Синята зона във Варна ще работи до 20.00 ч., както и през почивните дни, а цената на билета става 1,60 лв., реши местният парламент на днешното си заседание, научи Moreto.net.

Предвижда се новото разписание да влезе в сила през май, но жителите и гостите ще бъдат допълнително уведомени за точния ден.

Друга новост е, че автомобилите ще могат да остават в зоните за платено паркиране за цял ден. Цената ще е 16 лв. на ден с ДДС, като плащането на сумата ще може да се осъществява само през мобилното приложение „Виртуален паркинг метър“. За желаещите да паркират почасово максималният период за престой в Синя зона остава 3 часа, а в бъдещата Зелена зона ще е 5 часа.

Съветниците одобриха и въвеждането на Зелена зона във Варна, след като приеха промени в Наредбата за организация на движението. Планира се новата зона да заработи от 1 ноември 2022 г., в часовия диапазон от 9:00 до 19:00 часа само в делнични дни.

Цената за час престой в Зелена зона се запазва 1 лв. Живущите и в двете зони за кратковременно паркиране ще се таксуват по 5 лева на месец за първи и 10 лева за втори автомобил. / Moreto.net

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.