Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Италианският разрушител „Луиджи Дуранд де ла Пене“ пристигна във Варна

Luigi Durand De la Penneснимка: bgnes.comLuigi Durand De la Penne

Разрушителят от италианските ВМС „Луиджи Дуранд де ла Пене“ ще бъде във Варна от петък 8 септември до понеделник 11 септември, по време на учебната кампания на 2-ри курс на Морската Академия, предаде кореспондентът на БГНЕС в морската столица.

Отплавал на 11 август от Таранто, корабът посети пристанищата на Пирея и Одеса и след престоя си в България ще стигне до Аксаз в Турция, за да приключи учебната кампания в Ливорно в края на месеца. Учебната кампания на борда на оперативен кораб представлява важна новост в обучението за 88-те офицерски школници от 2-ри курс на Морската академия в Ливорно, които продължават своя път на професионално израстване, работейки по интензивна програма съсредоточена върху навигационните умения и операциите по морска сигурност. На борда школниците изучават навигация и прилагането им на практика, напътствани също и най-вече от екипажа на кораба, който освен да помага на кадетите в усвояването на изучавания материал, показва как животът на борда се състои в своята същност от човешки взаимоотношения и много професионализъм. За школниците това е важен период, през който имат възможността да опознаят и да се доближат до различни култури и обичаи с визия за международното мореплаване, европейско и глобално, което очертава началото на „синият век“. „Синьото разрастване“ се счита за ключов фактор, на който да се заложи за устойчивото развитие на страните, за които морето и мореплаването са съществен ресурс за търговско, научно и технологично развитие.

Корабът „Луиджи Дуранд де ла Пене“ е многоцелеви боен кораб ескадрен миноносец, чието строителството започва на 20 октомври 1989г. и е предаден на военноморските сили на 18 март 1993г. Въоръжението ме и сензорите му за прихващане позволяват противовъздушна отбрана със среден и къс обсег на една корабна формация, базирана на Radar 3D MM/SPS 798 и върху противоракетни системи Tarta и Albatros, докато системата MK 2A позволява да прихваща надводни и наземни цели отвъд хоризонта; в добавка има сензори за отриване на подводни, свързани с възможността за изстрелване на новите торпеда MU 90. Между септември 2009 г. и март 2011 корабът е модернизиран. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.