Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Варненци стъпват по клавиши

Варненци стъпват по клавишиснимка: 24chasa.bg

Варненци и гости на града вече ще могат да "посвирят" по стълбите на един от центраните подлези в морската столица - до катедралния храм "Свето Успение Богородично". Само за една нощ стълбите бяха преобразени в огромно пиано и градът се събуди под звуците на тоновете му.

Inspire е проект иновативен за град Варна и страната, стартиран от първото споделено работно място в града - Beehive. Известен като “Piano Stairs” в международен мащаб, където стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Пианото от стълби се активира чрез приложение, което стартира аудио файлове, когато сензорът се задейства.

След като екипът на проекта работи до малките часове на деня, Варна се събуди с нови стълби, които ще радват малки и големи. Благодарение на организацията Варна се нареди до градове като Милано, Сан Франциско и Стокхолм, като основната мисия на инициативата е да спомогне за утвърждаване на града като културно място. Да покаже, че чрез подходящ дизайн и иновация, промяната е достижима.

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Варна. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.