Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Започна приемането на документи за "синята зона" във Варна

Започна приемането на документи за "синята зона" във Варна

Приемът на документи на граждани, които живеят или юридически лица, които извършват дейност в обхвата на "синята зона", започна от 26-ти юни. Заявления могат да се подават на интернет страницата www.varnaparking.bg или в Центъра за административно обслужване на ул. "Александър Рачински" номер 29.

Призовавам гражданите да подават документите онлайн, не се изисква електронен подпис, заяви на пресконференция директорът на Общинското предприятие "Паркинги и синя зона" Младен Иванов. В момента зоната все още не е действаща, т.е. не се изисква плащане за паркиране, предаде БТА.

За всеки жилищен имот могат да се регистрират до два автомобила, като за първия се заплащат по 5 лева на месец или 55 лв. на година, а за втория - 10 лв. на месец или 110 лв. за 12 месеца. Заплащането не гарантира паркомясто. Собственикът на автомобила има право да спира единствено в една от четирите подзони, в която попада адресът му. Ако имотът е на границата между две зони, трябва да избере една от тях, обясни Младен Иванов.

Локално паркиране в "синята зона" се предоставя на търговци, на които административният адрес, където осъществява съответната дейност, е идентичен с адреса на обособения нежилищен имот. Цената за паркиране е 150 лв. на месец или 1650 лв. за 12 месеца.

За граждани и фирми е осигурена възможност и за "служебен абонамент", който гарантира паркомясто. Цената съответно е 350 лева на месец или 3850 лева с вкл. ДДС за 12 месеца.

Официалното стартиране на "синята зона" ще бъде обявено допълнително. Работното време ще бъде всеки делничен ден от 9 ч. до 19 ч., през почивните и празничните дни паркирането ще бъде безплатно. Заплащането ще става чрез мобилно приложение - Виртуален паркинг метър, което дава възможност да се избере период на престой от 30 минути до 3 часа. Заплащането може да става още чрез SMS или в брой - в търговски обекти в центъра, които са отбелязани със специален стикер. Цената ще бъде 1 лв. на час.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники