Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Варненци ще пътуват в нови автобуси, а цената на билета остава 1 лев

Варненци ще пътуват в нови автобуси, а цената на билета остава 1 лев

Поскъпване на билета за превоз във Варна няма да има и цената остава 1 лев, въпреки че фирма "Градски транспорт" в града работи на загуба. Причината за лошото финансово състояние е ръстът на заплатите на работещите в дружеството от началото на годината. В момента 60 на сто от приходите на "Градски транспорт" отиват за възнагражденията.

Общинската фирма получи поредните 15 нови автобуса по Проекта за интегриран градски транспорт, който се финансира с европейски средства.

Пътно-превозните средства са единични, с двигатели по стандарт Евро 6, оборудвани с всички удобства - система за централно мазане на хидровата част, 4 видеокамери с възможност за наблюдение в реално време, монитор при водача за наблюдение на видеокамерите, табло за информация на пътниците, устройство за GPS локация, обясни изпълнителният директор на общинската фирма „Градски транспорт“ Злати Златев. Автобусите допълват автопарка, в който преди няколко години влязоха 70 нови рейса и 30 нови тролейбуса.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.