Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Владимир Климанов: България и Русия работят активно за увеличаване на туристическия поток

Владимир Климанов: България и Русия работят активно за увеличаване на туристическия поток

България и Русия работят активно за увеличаване на туристическия поток между двете държави. Това каза в обзорното предаване „Позиция” на Радио Варна генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов. Той допълни, че спадът на руските туристи през тази година е 15 процента, но този спад е част от общата тенденция за намаляване на туристите.

Около 300 хиляди руски граждани имат имоти в България. Техният брой се запазва почти без промяна през годините, съобщи Владимир Климанов.

Генералният консул подчерта, че очаква отношенията между България и Русия да продължават да се развиват, защото:

Такава е световната тенденция - отношенията да продължават напред. Има още върху какво да се работи и по повод АЕЦ "Белене", и по повод газопроводите и в много други аспекти. И ние продължаваме да работим...

Освен отношенията между двете държави, много е важно да се развиват и връзките между отделните региони, допълни Владимир Климанов и напомни, че през през месец юни Варна е беше домакин на Третия форум на побратимените български и руски градове:

По време на този форум бяха подписани документи за партньорство между градовете Добрич и Тамбов, както и между с. Казашко, община Варна, и Станица Натухаевская, гр. Новорусийск. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники