Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Решено: Дистанционно обучение за учениците от 6-и до 12-и клас във Варна

Решено: Дистанционно обучение за учениците от 6-и до 12-и клас във Варнаснимка: moreto.net

Ученици от 6-и до 12-и клас във Варна ще учат дистанционно до 22 ноември.

Решението е на Областният оперативен щаб за борба с коронавируса, съобщи за Moreto.net. директорът на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова.

Досега със заповед на министъра у дома учеха само гимназистите и студентите.

Удължаването на дистанционното обучение се налага поради високия брой заболели от COVID-19 на територията на морската столица. Голям е броят и на заразените преподаватели, а заместници трудно се намират. Към настоящия момент 127 учители във Варна и областта са с положителни тестове за коронавирус, а 48 са контактни. Висок е процентът и на заболелите ученици.

За учениците от първи до пети клас включително решенията се вземат от директорите съобразно конкретната обстановка в училищата съгласно заповед на министъра на образованието. / Moreto.netMoreto.net

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.