Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Кралев с срещна с президента на FIE Алишер Усманов

Алишер Усманов, Красен КралевАлишер Усманов, Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Международната федерация по фехтовка (FIE) Алишер Усманов. Най-богатият човек в Русия беше на посещение в България за 90- годишнината на Българска федерация по фехтовка.

Заедно с председателя на БФ Фехтовка Величка Христева, министър Кралев и Алишер Усманов обсъдиха възможностите за изграждане в Пловдив на европейски център за развитие на фехтовката за Югоизточна Европа, в който да се провеждат лагери и обучения за отбори от региона. Кралев и Алишер Усманов, който е най-големият акционер във футболен клуб Арсенал, не подминаха и футболната тема и започващото европейско първенство.

Министър Кралев с гордост отбеляза, че е бил президент на един от най-старите клубове в България – Черно море. Руският бизнесмен се оказа голям фен на България, изключително добре запознат с културата и историята на страната. Усманов, чиято съпруга е Ирина Винер, дългогодишен треньор и председател на Руската федерация по художествена гимнастика, похвали и работата на треньора на българския ансамбъл Ина Ананиева.

На официална церемония за 90-годишнината на българската фехтовка министър Кралев и Алишер Усманов връчиха медали на FIE на спортисти и партньори на федерацията. "Фехтовката е един от най-старите български спортове, имаме богата история, световен шампион през 1983 г. в лицето на Васил Етрополски и много други успехи на международната сцена. Радващото е, че в последните години и младите поемат по пътя на предшествениците си и се надявам, че отново ще се радваме на успехи", каза министър Кралев.

"Благодаря ви, че подкрепяте българската фехтовка и федерацията в желанието й да я върне в елита", се обърна Алишер Усманов към министъра. Президентът на FIE декларира подкрепата си към проектите на федерацията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники