Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

За втори път – „Лудогорец“ е в групите на Шампионската лига

За втори път – „Лудогорец“ е в групите на Шампионската лига

За втори път в историята си „Лудогорец“ ще играе в групите на Шампионската лига. Шампионите ни отстраниха чешкия „Виктория“ (Пилзен), след като в плейофната среща - реванш двата отбора завършиха наравно 2:2. Футболистите на Георги Дерменджиев продължават напред с общ резултат 4:2.

Първото влизане в групите на разградчани бе през 2014 година, когато елиминираха „Стяуа“ след дузпи.

Домакините реализираха гол още в 7-а минута, когато Михал Дюриш изпревари Лукас Саша след корнер и с удар от движение прати топката в мрежата. „Лудогорец“ успя бързо да върне попадението в 17-а минута, когато Кафу изведе Върджил Мисиджан на стрелкова позиция и той с точен удар през краката на вратаря изравни.

„Виктория“ стигна до втори гол в 60-а минута, но реферът от Испания отмени попадението заради засада на Бакош. Четири минути по-късно домакините поведоха в резултата, след като Ян Копич центрира от ляво, а Алеш Матею изпревари Натанаел и засече топката в мрежата.

В последните секунди на петминутното добавено време влезлият като резерва Клаудиу Кешеру с удар в сглобката на вратата изравни за крайното 2:2.

Поздравявам футболистите, проявиха характер през цялата кампания. Поздравявам и феновете, които ще гледат качествени мачове, също ръководството и собствениците на клуба.. Показахме, че сме отбор на средно европейско ниво. Това е мач, който трябва да се печели, футбол нямаше и от двата отбора. В крайна сметка ние сме победители. Второто влизане в групите е невероятно голяма крачка за Лудогорец и бъдете сигурни, че ще вземем точки в групите. Да видим жребия, но напълно постижимо е да влезем в първите 3 отбора в групата и да продължим в Лига Европа, заяви  старши треньора на "Лудогорец" Георги Дерменджиев.

Жребият за груповата фаза ще се тегли днес. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники