Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България спечели 8 медала на ЕВРО2017, специален приз за София2018 от Европейското таекуон-до

България спечели 8 медала на ЕВРО2017, специален приз за София2018 от Европейското таекуон-доснимка: sofia2018.bg

България спечели 8 медала на завършилото в зала Арена Армеец Европейско първенство по таекуон-до. Най-титулувана от нашите се оказа Александра Славчева, която заедно с Неда Крумова и Стефани Величкова се нареди трета в отборната надпревара при девойките на дисциплината „Силов тест“, съобщава www.sofia2018.bg.

Шампионки станаха германките, втори са представителките на Румъния. Славчева има и бронз в отборното на „Специална техника“, заедно с Крумова и Александра Дункова(с резерва Величкова). Освен това Александра Славчева стана шампионка на „Специална техника“ индивидуално и трета на „Спаринг“ и така завърши общо с 4 отличия.

В дисциплината „Силов тест“ Серкан Хасан грабна бронза в конкуренцията на 57 състезатели при младите, като отстъпи единствено пред сочените предварително като фаворити силни представители на Германия и Полша. Това бе второ отличие за Серкан, станал трети в тандем с Мартин Божилов на „Традиционен спаринг“. Медалист при юношите е и Михаил Димитров, стигнал до бронза в дисциплината „Форма“, като неговото класиране също се прие от специалистите за изключително постижение. Единственият медал при мъжете донесе Бисер Манчев, спечелил сребро в дисциплината „Форма“.

Най-много емоции в залата имаше по време на т. нар. Гала с изпълненията на певицата Димана Мирчева – ДИА и супер атрактивните демонстрации на прабългарската школа за оцеляване „Багатур“. По време на церемонията президентът на Европейската таекуон-до федерация Тадеуш Лобода връчи специален приз на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ за подкрепата в организирането на шампионата, отличието бе прието от Анатоли Илиев, орг. секретар на София2018 и член на Управителния борд на ACES EUROPE. Със специален плакет бе награден и Венцислав Игнатов – председател на Българската таекуон-до асоциация.

За четирите дни в българската столица бяха раздадени 150 комплекта медали в отделните възрастови групи за мъже, жени, юноши и девойки. Зрителите в най-голямата спортна зала на България видяха уникално шоу от атракции в най-мащабния шампионат в историята с 31 държави участници, 592 състезатели и над 1000 ангажирани в събитието, с организатори Спортната асоциация на МВР, Централният полицейски таекуон-до клуб и Българска асоциация по таекуон-до. Първенството е част от инициатива София – Европейска столица на спорта, която вече трета година подкрепя усилията да се предоставят повече възможности за активен и здравословен начин на живот. Водещ на церемониите бе Орлин Павлов, многото музика и шоу допринасят за добрата атмосфера в залата през дните на шампионата.

И още нещо уникално за първенството в София: у нас за първи път бе изплозвана новата безжична съдийска система за оценяване „Булскор“ – родно производство, което според всеобщото мнение на специалистите в близко време ще направи революция в прецизиране на реферските решения в таекуон-до спорта.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.