Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Биляна Дудова донесе първо европейско злато на България в Нови Сад

Биляна Дудова донесе първо европейско злато на България в Нови Садснимка: sportal.bg

България спечели първо злато на Европейското първенство по борба в Нови Сад. Биляна Дудова стигна до успеха в категория до 55 килограма, след като на финала победи представителката на Беларус Катарина Янушевич с 9:3, с което взе реванш за загубата си на "Дан Колов" месец по-рано.

И двете тръгнаха много предпазливо. В края на първата част българката допусна грешка и можеше да бъде туширана, но гонгът я спаси. Във втората част Биляна тръгна на обрат, след като изоставаше с 1:3. В края на частта направи перфектно хвърляне за 4 точки после спечели още две точки за крайния успех. Белоруският щаб оспорва хвърлянето за 4 точки, но съдиите не уважиха контестацията, а публиката в залата успя отново да се наслади този път на голям екран, на атрактивната борба на нашето момиче.

Това е най-големият успех в кариерата на 20-годишната Биляна.През миналата година тя стана бронзова медалистка от европейското за девойки.

По пътя към титлата нашето момиче направи истински подвиг в полуфинала, когато след изоставане с 0:8 успя да стигне до обрат с 12:10 в последните секунди срещу Альона Колесник (Азербайджан), която се готви под ръководството българския специалист Симеон Щерев.

Това е трети медал за България от шампионата на Стария континет в Нови Сад. Преди Дудова със сребърни отличия от първенството в Сърбия се окичиха Тайбе Юсеин и Борислав Новачков. / sportal.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.