Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Осем българи стартират на световното по лека атлетика

Осем българи стартират на световното по лека атлетика

Най-голямото спортно събитие за 2017-а година - световното първенство по лека атлетика стартира днес в Лондон. Над 2000 атлети от цял свят ще мерят сили на олимпийския стадион от 4 до 13 август.

Общият награден фонд на първенството е $7 344 000. Шампионите в индивидуалните дисциплини ще си тръгнат с по 60 000 долара, а тези в щафетите ще си разделят $80 000. Всеки един световен рекордьор ще получи по 100 000 долара, като те не влизат в общия награден фонд. Англичаните са готови да покажат, че след като през 2012-а направиха в Лондон една силна олимпиада, сега ще могат да се справят на висота и със световното.

България ще бъде представена от 8 атлети. При дамите това са: Ивет Лалова-Колио (100 и 200 м), Габриела Петрова (троен скок), Мирела Демирева (скок на височина) и Радослава Мавродиева (гюле). При мъжете ще участват: Митко Ценов (3000 м с преп), Момчил Караилиев и Георги Цонов (троен скок) и Тихомир Иванов (скок на височина). От тях в Лондон не са дошли само Радослава Мавродиева и Момчил Караилиев. Първа на пистата ще излезе в събота след 13,00 ч Габриела Петрова в квалификацията на троен скок. В 13,45 ч идва ред и на бялата звезда в световния спринт Ивет Лалова- Колио. Тя ще започне участието си днес в сериите на 100 м. За никой не е тайна че в Лондон Ивет ще търси пълна реализация в спринта на 200 м, а на 100 ще използва а тества пистата и да огледа конкуренцията. Стискаме палци на всичките ни състезатели за да реализират най-доброто на което са способни. / Стандарт

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.