Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Близо 300 състезатели на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи"

Близо 300 състезатели на международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи"снимка: bnr.bg

Над 300 състезатели ще вземат участие в международния турнир по фигурно пързаляне „София Трофи“, който ще се проведе от 7 до 11 февруари в Зимния дворец на спорта, предаде репортер на БГНЕС. Турнирът се организира от клуб „Денкова-Ставински“ с подкрепата на Българската федерация по кънки.

„Надпреварата се провежда за трета поредна година и ще бъде кръг от Европейската купа за деца, която се провежда в пет града. Започва от най-малките възрасти (6 год.) до жени и мъже. За нас е изключително удоволствие да сме домакини на турнир от тази верига. Отделно ще проведем и семинар с Алексей Мишин, за който участие са заявили сериозна бройка треньори и състезатели“, заяви треньорката по фигурно пързаляне Ина Лутай.

От своя страна световноизвестният руския наставник благодари за вниманието и похвали организаторите и ръководството на БФКънки за очевидния прогрес, който бележи българското фигурно пързаляне в последните години. "Освен, че София е Европейска столица на спорта, то е и една от столиците на фигурното пързаляне в Европа. Имате много талантливи деца, вече и добри специалисти и за това съм убеден, че в скоро време ще регистрирате големи успехи, коментира проф. Алексей Мишин, който получи възпоменателен медал от името на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.