Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Федерацията по щанги започна кампания за спешно събиране на пари за глобата

Федерацията по щанги започна кампания за спешно събиране на пари за глобата

Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) започна кампания за събиране на средства за плащане на глобата към международната федерация (IWF). Българската организация трябва да плати 250 хил. долара до средата на юни, защото в противен случай ще бъде извадена от международните състезания.

Глобата беше наложена заради скандала от 2015 г., когато целият национален отбор беше хванат с допинг. Наскоро председателят на БФВТ Неделчо Колев поиска помощ от министерството на спорта, но министърът Красен Кралев заяви, че много трудно ще се намери правна форма това да стане.

"Ние приканваме всички настоящи и бивши европейски, световни и олимпийски шампиони и медалисти, техните треньори и ръководители на клубове, техните семейства и приятели, всички граждани на страната да помогнат на българските щанги в този критичен за тях момент", се казва в обръщението на българската федерация.

От организацията посочват, че щангите са донесли на България 37 медала от олимпийски игри (12 златни, 17 сребърни и 8 бронзови) и 224 медала от световни първенства за мъже и жени (79 златни, 82 сребърни и 63 бронзови).

"Видно е, че нашето семейство е голямо, че много български младежи и девойки са дали във времето най-хубавите дни от живота си за прослава на родината. И са успели. В този момент е необходимо всички ние, свързани по някакъв начин с вдигането на тежести, да помогнем в границите на своите възможности за излизане от ситуацията, в която се намира федерацията", продължават от федерацията.

"В своята вече повече от 70-годишна история БФВТ никога не е принадлежала някому - ръководители, деятели, състезатели и треньори, поколение след поколение, идват и си отиват. Помощта, за която се обръщаме към вас, е именно за федерацията и хората, работещи на попрището на вдигането на тежести в страната - като състезатели, треньори, деятели, радетели и всички съпричастни с тях", добавят от БФВТ.

Ръководството на федерацията пише, че в сайта си ще посочва размерите на всички персонални финансови преводи. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.